Передпродаж
Друкуємо

У пошуках Єви

Очікуємо з друку після 15 жовтня.

Доступно за замовленням

350 UAH

Способи оплати
Онлайн оплата Visa/Mastercard Онлайн оплата Visa/Mastercard
Способи доставки
Нова пошта Нова пошта
Укрпошта Укрпошта

Характеристики

Обкладинка

Тверда

Кількість сторінок

312

Розмір

148×210 мм

ISBN

978-617-95382-5-4

Рік видання

2024

Дизайн обкладинки

Женя Олійник

Головний редактор

Віталій Ляска

Літературне консультування та редагування

Анастасія Левкова

Відповідальний редактор

Юрій Пуківський

Верстка

Альона Олійник

Технічна редакторка

Галина Андрушкевич-Ардан

Промоція

Аліна Брода

Стратегія та управління

Іван Спринь

Про книгу

Ця книжка — про пам’ять і забуття, про те, як легко забути і як важко віднайти втрачене. Про те, як найстрашніші примари минулого повертаються у сьогодення і як, випадково натрапивши на могилу Єви та Марії Ориняк у пенсильванських лісах, Максим Беспалов прийшов до головного пошуку свого життя — історії власної родини. Автор пише про еміграцію, епідемію та війну. Про те, як понад 100 років тому карпатські бойки ставали шахтарями в далекій Централії, праобразі таємничого Сайлент-Гілу, та помирали там від силікозу. Як під час Першої світової мобілізовані до австрійської армії галичани мали зв’язок з Америкою, проте не мали його з родичами по інший бік Карпат. А також про страшну пандемію іспанського грипу, яку владці воліли замовчувати.

Однак ця книжка — не про минуле. Вона передусім про сучасне: про пандемію COVID-19 та про вторгнення Росії в Україну 2022 року. Врешті, не про еміграцію Ориняків, а про прагнення сучасних українців уникнути власної. Документальний роман «У пошуках Єви. Історія про чуму, війну та еміграцію» — це розлогий есей про пошук, де сам пошук є важливіший, ніж результат, а дорога є важливіша, ніж фінальна точка. Це родинна сага втрачених поколінь України, пам’ять про які має бути відновлена. Над романом автор працював 10 років.

Про автора

Максим Беспалов
Максим Беспалов

Журналіст, мандрівник, письменник. Народився 19 серпня 1983 року в місті Дніпро. Здобув журналістську освіту у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара. Протягом десяти років працював в українських та іноземних медіа, зокрема на Дніпровському телебаченні, у виданнях “Дніпро”, “Четвер”, “Новое время”, “Історична правда”, Bird in flight, “Локальна історія”. 

Був учасником українських команд “Що?Де?Коли?” на чемпіонатах Європи та світу. Відвідав 70 країн, організовує авторські туристичні тури.

Автор книжок “Шлях на край світу” (2016),  “Ліхіє дев’яності: Кузня кадрів. Дніпропетровськ” (2016), “Український Шпіцберген” (2017), “Східний вал” (2020), “Усе, що ви знаєте про Ірландію, — правда, але..” (2020), “Найкраща книжка про Каміно” (2022). Працює у жанрах художнього репортажу, соціальної фантастики, альтернативної історії. Живе у Львові.

Відгуки

Остап Українець, письменник, перекладач, видавець
Я захотів прочитати цю книжку ще коли Максим розповідав історію, що лягла в її основу, десь у Дніпрі на книжковому фестивалі. Пригадую, я тоді сказав, що це мусить бути книжкою, а Максим відповів, що вже практично є. Не один рік тому це було, і ось книжка підходить до виходу. Нарешті. Додайте собі в список для читання. Це цілком може стати книжкою року.
Остап Українець, письменник, перекладач, видавець
Анастасія Левкова, письменниця, редакторка
Гаряче рекомендую нову книжку Максима Беспалова “У пошуках Єви. Історія про чуму, війну та еміграцію". Усім, хто цікавиться: першою хвилею еміграції українців (кінець XIX – початок XX століття); тим, як епоха ковіду може бути описана у книжках; жанром документального роману і жанром, де описано кілька часових пластів; з чим стикається автор, який пише історичний роман, які пошуки має вести.
Анастасія Левкова, письменниця, редакторка